Служба підтримки

Відчуйте смак здоров'я!

Харчові продукти, а також спосіб їх споживання фізично та ментально впливають на наш організм. Нам слід звертати на це увагу під час купівлі та приготування страв не тільки для себе, але й наших дітей, у яких особливо сприйнятлива натура. Збалансована дієта, яка базується на харчових продуктах відповідної якості - це ключ для перебування у здоровому тілі та правильного його розвитку.

 

Тоді чим замінити нездорові продукти харчування, які ми купуємо у магазинах, а також яким чином зберегти харчову цінність натуральних продуктів? Чи існує універсальний спосіб переробки та консервування продуктів, який є здоровим, економним, ефективним та швидким водночас? - Авжеж, існує. Це процес сушіння.

 

Сушіння - це найпростіший та найздоровіший спосіб зберегти необхідні харчові цінності продуктів. Це також дуже хороший спосіб консервування продуктів, який завдяки відповідному методу зберігання спроможний забезпечити тривалий термін придатності до споживання - і все це без необхідності застосування хімічних консервувальних засобів. Завдяки сушінню продуктів в домашніх умовах ми повністю контролюємо процес та предмет сушіння.

 

Існує дуже багато можливостей сушіння харчових продуктів та приготування з них різноманітних страв на будь-який смак і колір. Ви можете, наприклад, замінити жирні чіпси, які так полюбляють споживати діти, сушеними яблучними кружками або іншими фруктами. Можете також зварити компот із сухофруктів, смак якого буде значно кращий, ніж смак солодких газованих напоїв, та ще користі від нього набагато більше, адже у ньому багато вітамінів. Якщо ж Ви ведете здоровий спосіб життя або ж просто шукаєте альтернативні методи урізноманітнення щоденного раціону шляхом введення здорової їжі, тоді сушені продукти - це саме те, що Вам потрібно.

 

Що можна сушити?

Сушити можна більшість із доступних на сучасному ринку груп харчових продуктів, зокрема:

 

 

 

                    фрукти,                                               овочі,гриби,                                           зелень, приправи,                                   м'ясо, та рибу.

 

 

 

У чому ж переваги сушіння?


Процес сушіння - це ряд переваг у декількох аспектах. Цей процес Ви можете виконати, не виходячи з дому. Завдяки сушінню:

 

  • - ми отримуємо повний контроль над процесом та предметом сушіння, завдяки цьому напряму впливаючи на якість цього процесу
  • - нам не потрібно використовувати хімічні консерванти,
  • - харчові продукти зберігають природній колір та натуральний смак, які є кращими, ніж при інших методах консервування,
  • - ми зберігаємо та покращуємо харчову цінність нашої їжі,
  • - в нас виникає можливість використання сушених харчових продуктів (напр., спецій) у вигляді додатків до інших страв,
  • - ми зменшуємо габарити та масу сушених продуктів, завдяки чому не виникають клопоти з їх зберіганням,
  • - нарешті, ми економимо гроші, оскільки менше платимо за придбання дорожчих консервованих продуктів у магазині.

 

Вибір продуктів

Харчові продукти, які Ви хотіли б висушити, перш за все мають бути стиглими та свіжими, краще за все, щоб їх було зібрано у пік сезону овочево-фруктового дозрівання. Такі продукти мають не тільки більшу харчову цінність, але й водночас кращий смак та колір. Крім того, Ви можете ще й зекономити чимало грошей, адже овочі та фрукти у розпал сезону завжди набагато дешевші, ніж в інші періоди року. Перестиглі харчові продукти також можна сушити, проте слід пам'ятати, що вони не можуть бути зіпсованими. При закупівлі м'яса вибирайте тонке та нежирне. А ось риба має бути дуже свіжою та нежирною. Правду кажучи, Ви можете сушити й жирну рибу, проте її термін придатності до споживання не перевищуватиме тижня.

 

 

Процес сушіння

Сушіння продуктів - це процес усунення з них води, яка разом з киснем створюють сприятливе середовище для розвитку мікроорганізмів, що призводять до псування харчових продуктів. Сушіння - це не тільки один із найстаріших (можливо найстаріший) перевірених та ефективних методів переробки та консервування харчових продуктів, але і один із небагатьох методів, який дозволяє зберегти у продуктах їх харчову цінність. Слід пам'ятати про те, щоб перед тим як перейти до сушіння необхідно провести попередню обробку продуктів, а саме: ретельно очистити, замаринувати/відварити та відповідним чином нарізати - шкірку можна залишити на тих харчових продуктах, шкірка яких є їстівною. Якщо ж харчові продукті малі за розміром, тоді не варто їх занадто подрібнювати, достатньо просто розрізати їх на дві половини. Наступний крок полягає у виборі часу та температури сушіння для різних харчових продуктів. Наведені вище фактори будуть відрізнятися в залежності від вмісту води, а також вологості повітря у момент сушіння.

 

 

Якими особливостями повинна бути наділена сушарка харчових продуктів?


  • Кількість та розмір сит

Все дуже просто: чим більші сита та їх кількість, тим більше харчових продуктів можна у них помістити. Сушарки харчових продуктів Zelmer мають 4 рівні сит діаметром приблизно 30 см - достатньо багато місця для заготівлі або приготування перекуски для декількох осіб.


  • Можливість регулювання потужності сушіння

Щоб ефективно та швидко висушити всі харчові продукти наш прилад повинен мати можливість регулювання температури сушіння для настроювання під відповідні фрукти, овочі тощо. Всі сушарки харчових продуктів Zelmer мають таку можливість.

 

  • Таймер

Завдяки можливості відліку часу, а також встановлення точного часу сушіння, Ви матимете змогу контролювати цей процес водночас займаючись іншими справами. Прилад автоматично вимкнеться після досягнення заданого часу. Функцію таймера має модель FD1002.


  • Ергономіка

Крім практичності, неабияке значення має також загальна ергономіка приладу. Такі особливості, як складні сита та відділення для зберігання електрошнура значно полегшують зберігання приладу.