Служба підтримки

Звичаї та культура споживання кави

Культура споживання кави розповсюдилася по всій земній кулі, та й у кожній країні по-своєму заварюють каву. Методи заварювання кави роками змінювалися та вдосконалювалися.

Було винайдено електричні кавоварки для заварювання меленої кави, завдяки яким сьогодні ми маємо змогу насолоджуватися смаком, наприклад, відомого італійського еспресо. Проте не були забуті й традиційні способи заварювання кави без вживання технологічних винаходів. До найстарших способів заварювання цього напою зараховується запарювання кави по-турецьки, яка кілька разів заварюється в турці. У наші часи кожна поважаюча себе кав'ярня пропонує багатий вибір різних видів кави та способів її подавання.

Добре відомою є кава по-ірландськи (англ. Irish cofеe) з додатком віскі, а також кава з льодом (італ. Cafe Rappe), що була придумана італійцями та п'ється у жаркі дні. Італійці також ввели у своє меню, назву cafe latte, тобто каву, яка подається із спіненим молоком. Крім традиційної кави у зернах, яка високо ціниться та вважається гурманами кави єдиною справжньою, є також розчинна кава, а також ароматизована кава, напр., з домішкою ванілі або горіховим присмаком.

Крім традиційного та найлегшого способу заварювання кави шляхом залиття окропом або ж  заварювання у електричній кавоварці, для заварювання кави використовується також традиційний посуд у вигляді кавоварок. Саме цей спосіб високо ціниться гурманами кави, оскільки заварена таким чином, вона повністю віддає свій смак та аромат. Як Ви вже самі, мабуть, помітили, у кави можуть біти різні обличчя, а її смак впродовж таїть у собі багато загадок. І немає нічого дивного у тому, що багато з нас просто не може прожити без кави навіть один день. Дехто споживає каву так, начебто це була ціла церемонія, віддаючи таким чином честь її смаковим властивостям. Кава ціниться також за свої властивості, які полягають у підвищенні продуктивності та тонусу, а найсучасніші дослідження показують, що ще й у покращенні концентрації. Однак, як говорить народне прислів'я: "Що занадто, то нездраво", - навіть у цій справі треба знати міру.